Ajankohtaista

Nuoret hiihtäjät olivat kokoontuneet viikonlopuksi Lapinlahdelle, jossa kilpailtiin valtakunnallisista Hopeasompamestaruuksista. Haminamäellä pohjoissavolaiset saivat aihetta riemuun, kun omaan piiriin saatiin kultamitali. Siilinjärven Hiihtoseuran Johanna Ukkola hiihti ylivoimaiseen Hopeasompamestaruuteen naisten 15- vuotiaiden viiden kilometrin perinteisessä kilpailussa.
Maastohiihdon Hopeasompa-loppukilpailun yhteydessä perjantaina 7.3. heti joukkueen johtajien kokouksen jälkeen pidetään samassa tilassa hopeasompanuorten harjoittelusta ja valmennuksen ohjelmoinnista luento. Tilaisuuden kesto on n. 45 min. Luennoitsijoina ovat ST1 valmentaja Mikko Virtanen ja Pohjola-ryhmän valmentaja Ilkka Jarva. Tilaisuus on tarkoitettu nuorten valmentajille, lasten vanhemmille ja tietysti myös itse nuorille. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Jämijärvellä taisteltiin 1. -2.3. nuorten viesti- ja pitkän matkan henkilökohtaisista mestaruuksista. Pohjois-Savoon tuli kolme viestimitalia ja henkilökohtaisilla matkoilla saaliina oli kuusi mitalia. Tytöt olivat pääosassa, koska sekä viestit että henkilökohtaiset matkat mukaanlukien tytöt saalistivat yhteensä seitsemän mitalia. Ylivoimaisin suoritus nähtiin Vieremän Koiton Kerttu Niskasen toimesta, kun perinteisen 20 km matkalla voittomarginaali oli 5 min. 13,2 sekuntia seuraavaan.
Valmennusvirikepäivät voivat hyvin ja kulkevat hedelmällistä kehittymisen polkuaan. 26.2.2008 valmennusvirikepäivä 2 keräsi 21 osallistujaa - kiitokset osallistujille! Alkuperäiseen virikepäivän 3 ohjelmaan, osioon A, tulee muutos. Nappaa mukaan -kurssi siirtyy syksylle ja tilalle tulee syventävä jatko-osio 26.2. voimaharjoittelukoulutukselle. Eli 15.4.2008 osion A teemana Voimaharjoittelun jaksotus ja malliharjoitusten suunnittelu eri harjoituskausille osallistujien kokemuksia ja osaamista hyödyntäen.
Pohjoismaisten hiihtolajien nuorten MM-kilpailut ovat menossa Italian Mallesissa. Vieremän Koiton Kerttu Niskanen sijoittui neljänneksi tiukassa ja kovatasoisessa perinteisen vitosen kisassa.
Hiihtoliiton 100-vuotisjuhlavuotena seuroille ja piireille jaetaan lisäpanostuksena yhteensä 40 000 euroa maastohiihdon kenttä- ja seuratoiminnan kehittämiseen.
HS- loppukilpailu hiihdetään Lapinlahdella 8. - 9.3.2008. Pohjois-Savon Hiihto ry on 17.2.2008 kokouksessa nimennyt henkilökohtaisille matkoille valitut hiihtäjät ja viestijoukkueet.
Suomen tytöt hiihtivät hopealle ja pojat pronssille Viron Otepäässä sunnuntaina. Pohjoissavolaiset hiihtäjät Puijon Hiihtoseuran Marjaana Pitkänen ja Riistaveden Urheilijoiden Perttu Hyvärinen hiihtivät mitalijoukkueissa.
Kiuruveden Jänne isännöi 89. Pohjois-Savossa järjestettävää maakuntaviestiä hyvällä uudistuneella ilmeellä. Viestit hiihdettiin tuulisessa säässä ja voittajat saatiin selville. Viestin herruus matkasi perinteikkäälle Visalle ja emännyys nuorekkaalle Virille. Nuorissa voittoihin ylsi pojissa Puijon Hiihtoseura ja tytöissä Maaningan Mahti.
RSS ATOM