Pohjois-Savon hiihtäjien mitalijuhlat Jämijärvellä- TYTÖT PÄÄOSASSA

3.3.2008

Jämijärvellä taisteltiin 1. -2.3. nuorten viesti- ja pitkän matkan henkilökohtaisista mestaruuksista. Pohjois-Savoon tuli kolme viestimitalia ja henkilökohtaisilla matkoilla saaliina oli kuusi mitalia. Tytöt olivat pääosassa, koska sekä viestit että henkilökohtaiset matkat mukaanlukien tytöt saalistivat yhteensä seitsemän mitalia. Ylivoimaisin suoritus nähtiin Vieremän Koiton Kerttu Niskasen toimesta, kun perinteisen 20 km matkalla voittomarginaali oli 5 min. 13,2 sekuntia seuraavaan.

Lauantaina Jämillä ratkaistiin viestimestaruudet sarjoissa alle 18- ja 20-vuotiaat ( 1P+ 2V ).
Pohjois-Savo sai kaksi kultaa ja yhden viestihopean.
N20- sarjassa Vieremän Koiton Kerttu Niskanen, Emmi Nissinen ja Jonna Säisä ottivat kultaa hyvällä ja taktisella suorituksella.
N18- sarjassa viime vuonna kultaa ottanut Leppävirran Virin tyttötrio Katri Mikander, Sanna Markkanen ja Tanja Kauppinen joutuivat tänä vuonna tyytymään hopeaan kovatasoisessa kilpailussa.
Savolaismenestyksen täydensivät Riistaveden Urheilijoiden M20- joukkue Mikko-Pekka Kuokkanen, Juuso Voutilainen ja Perttu Hyvärinen ottamalla upealla suorituksella viestikultaa.

Sunnuntaina kilpailtiin miesten alle 20-vuotiaiden 30 km sekä 18- ja 17-vuotiaiden 20 km. Vanhimman sarjan naiset hiihtivät 20 km ja 18- ja 17-vuotiaat 15 km. Hiihtotapa oli perinteinen.
Päivän ylivoimaisin mestari oli Vieremän Koiton Kerttu Niskanen, jonka ero hopeatyttöön Jenni Raivioon oli peräti 5 min. ja 13,2 sekuntia 20- vuotiaiden 20 kilometrillä. Pronssia otti samassa sarjassa Siilinjärven Hiihtoseuran Saila Salmela.
17- vuotiaissa tytöissä Pohjois-Savoon saatiin kaksoisvoitto, kun Leppävirran Virin Tanja Kauppinen pääsi tuulettamaan voittoa Puijon Hiihtoseuran Marjaana Pitkäsen ottaessa hopeaa. Voittomarginaali oli Kauppisen hyväksi 11 sekuntia.
Vuotta vanhempien tyttöjen sarjassa Leppävirran Virin Sanna Markkanen otti pronssia draamaattisten vaiheiden jälkeen.
Poikien saalis henkilökohtaisilta matkoilta oli yksi mitali, jonka toi Riistaveden Urheilijoiden Perttu Hyvärinen. Hyvärinen hiihteli pääjoukon mukana lähes kilpailun loppuun asti kunnes taktikoi viisaasti ja lähti ylämäessä omille teilleen. Tuloksena talven toinen henkilökohtainen SM-kultamitali.