Kerttu Niskanen neljäs nuorten MM-kisojen vitosella, pikkuveli Iivolle nuorten SM- sprintin kultaa

25.2.2008

Kerttu Niskanen
SM- kultaa Iivo Niskanen, Vieremän Koitto
SM- pronssimitalisti Johanna Ukkola, Siilinjärven Hiihtoseura ( I. oikealla )

Pohjoismaisten hiihtolajien nuorten MM-kilpailut ovat menossa Italian Mallesissa. Vieremän Koiton Kerttu Niskanen sijoittui neljänneksi tiukassa ja kovatasoisessa perinteisen vitosen kisassa.

Mallesissa kilpailun voitti odotetusti Sapporon 30 kilometrillä MM-pronssia vienyt Norjan Therese Johaug 4,5 sekunnin erolla ennen joukkuetoveriaan Ingvild Flugstad Östbergiä. Vieremän Koittoa edustava ja Sotkamon urheilulukiossa opiskeleva Niskanen hävisi Johaugille 15,9 sekuntia mutta pronssin vienyt Saksan Lucia Anger oli vain 4,4 sekuntia nopeampi.

Keuruulla taisteltiin viikonvaihteessa nuorten SM-hiihtojen sprintin mestaruuksista. Keuruulla hiihdettiin vapaalla tyylillä 900 metriä.
Pohjoissavolaiset saivat juhlia jo ensimmäisessä finaalissa, kun Vieremän Koiton Iivo Niskanen voitti kultaa sarjassa M16- vuotiaat ajalla 1.49.93.
Pohjois-Savoon saatiin toinenkin mitali heti seuraavassa finaalissa, kun Siilinjärven Hiihtoseuran Johanna Ukkola otti pronssia N16- sarjassa.
N18- sarjassa Leppävirran Virin hiihtolupaukset Sanna Markkanen ja Tanja Kauppinen jäivät tällä kertaa B-finaaliin; Markkasen sijoitus oli 7. ja Kauppisen 9.
Vanhimmissa eli 20- vuotiaissa Siilinjärven Hiihtoseuran Saila Salmela jäi harmittavasti mitalin ulkopuolelle; sijoitus 4.