Ajankohtaista

Startti Ladulle kehittämistapaaminen saapuu alueellemme. Hiihtoliiton järjestämässä maksuttomassa tilaisuudessa kuullaan ja keskustellaan seurojen nykytilanteesta, pohditaan tulevaisuuden näkymiä ja kehittämissuunnitelmia. Tapahtumassa kuullaan ajatuksia seuratoimijoiden rekrytointiin liittyen, sekä se on hyvä paikka vaihtaa ajatuksia alueen seurojen kesken.
Kiuruvedellä vietettiin pohjoissavolaista hiihtojuhlaa, kun viikolla hiihdettiin koululaisten maakuntaviesti ja lauantaina Iivocupin 6. osakilpailu skicrossin muodossa. Nuorten Suomenmestaruuksista hiihdetään Puijon maastoissa viikon päästä 11-13.3.2022.
Helmikuu on ollut tiivistä arvokilpailujen aikaa, jotka käynnistyivät nuorten Pohjoismaiden mestaruuskilpailuilla Norjassa ja jatkuivat Pekingin olympialaisilla sekä viimeisimpänä hiihdettiin nuorten maailmanmestaruuksista Norjassa. Välissä hiihdettiin ja ammuttiin myös ampumahiihdon nuorten maailmanmestaruuksista Amerikassa. Kaikista edellä mainituista arvokilpailuista on tullut mitaleja Pohjois-Savoon, mistä syystä voidaan sanoa pohjoissavolaisten istuvan Pohjoismaisten hiihtolajien valtaistuimella.
Keskiviikkona Aluehallintovirasto kevensi toistaiseksi ulkoilmatapahtumien rajoituksia, mistä syystä 103. Pohjois-Savon Maakuntaviesti päästään hiihtämään vapaammin Iisalmessa mukaan lukien kaveri- ja perhesarja. Viime hetken muutosten myötä ilmoittautumisaikaa on jatkettu keskiviikkoon 9.2. saakka - nyt ennättää vielä hyvin kokoamaan oman joukkueen mukaan perinteiseen hiihtoviestiin.
Pohjois-Savon Hiihdon kilpailukausi on päässyt hyvään vauhtiin koronatilanteesta huolimatta. Piirin alueella hiihtokilpailuja on järjestetty tammikuun alusta alkaen ja IIVO Nuorisocupia on hiihdetty kolme ensimmäistä osakilpailua. Aluehallintoviraston rajoitusten keventyessä myös tulevien hiihtokilpailujen ja -tapahtumien onnistuminen näyttää lupaavalta. Hieman uudistunut johtokunta järjestäytyi etäkokouksena ja suunnitteli myös tulevia uudistuksia toimintaan, mistä kuullaan tarkemmin tulevan kevään aikana.
Tour de Skin jälkeen osa maajoukkuehiihtäjistä jäi palauttelemaan kohden olympialaisia ja osa pohjoissavolaisista kärkihiihtäjistä olivat vielä toipilaana sairasteluista alkuvuoteen, mistä syystä Imatran Sm-hiihdoista ei tullut menestystä aivan kärkiporukkaan. Sen sijaan Keuruun nuorten Sm-hiihdoista tuli mitaleita haastavista olosuhteista Pohjois-Savoon. Vahvojen alkukauden näyttöjen myötä on lunastettu myös arvokisaedustuspaikkoja niin nuorten kuin aikuistenkin sarjoissa.
Pohjois-Savon kilpailukausi käynnisteltiin heti vuodenvaihteen jälkeen Puijolla kaksipäiväisillä kansallisilla kilpailuilla, joista lauantaipäivän perinteisen väliaikalähtö oli myös Iivo Nuorisocupin ensimmäinen osakilpailu. Koronarajoitusten kiristyessä ja peruessa kilpailuja seuraava Iivo Nuorisocupin osakilpailu hiihdetään viime talvelta opituilla kilpailuohjeistuksilla Suonenjoella alkuperäisen aikataulun mukaan sunnuntaina 23.1.2022
Lumisen alkutalven myötä hiihtäjät ovat päässeet harjoittelemaan suotuisasti marraskuusta lähtien ja nyt on hyvä hiljentyä vähäksi aikaa joulun viettoon. Pohjois-Savon Hiihdon kilpailukausi käynnistyy Puijon kansallisissa ja nuorten Sm-esikilpailuilla Kuopiossa vuodenvaihteessa. Lauantain perinteisen kilpailu on myös IIVO Nuorisocupin 2022 ensimmäinen osakilpailu, mistä syystä nyt sankoin joukoin mukaan suksille.
Pohjois-Savon Hiihdon Syysparlamentti järjestetään Kylpylähotelli Kunnonpaikassa sunnuntaina 24.10.2021 klo 17 alkaen. Parlamentissa sääntömääräiset asiat sekä piirin kilpailujärjestäjille ja TD-tehtävissä mukana oleville ajankohtaiskatsaus kilpailusääntöihin ja piirin TD-tehtäviin kaudella 2021-22.
Syksyn piirileiripäivä järjestetään Kuopion Puijolla 25.09.2021 klo 9.30 alkaen. Ohjatut harjoitukset 7-16-vuotiaille. Tänä vuonna leiripäivä on varsin fyysinen, hyödyntäen Puijon uutta rullarataa ja Puijon vaativia maastoja. Vetäjinä toimivat Puijon Hiihtoseuran valmentajat.
RSS ATOM