Pohjois-Savo hiihtolajien valtaistuimella

28.2.2022

Mitalijuhlaa Vieremällä Kerttu ja Iivo Niskanen Vieremän Koiton pj Arto Heiskanen jr
Mitalijuhlaa Vieremällä Kerttu ja Iivo Niskanen Vieremän Koiton pj Arto Heiskanen jr

Helmikuu on ollut tiivistä arvokilpailujen aikaa, jotka käynnistyivät nuorten Pohjoismaiden mestaruuskilpailuilla Norjassa ja jatkuivat Pekingin olympialaisilla sekä viimeisimpänä hiihdettiin nuorten maailmanmestaruuksista Norjassa. Välissä hiihdettiin ja ammuttiin myös ampumahiihdon nuorten maailmanmestaruuksista Amerikassa. Kaikista edellä mainituista arvokilpailuista on tullut mitaleja Pohjois-Savoon, mistä syystä voidaan sanoa pohjoissavolaisten istuvan Pohjoismaisten hiihtolajien valtaistuimella.

Hiihtoliiton tiedote Nuorten Pohjoismaiden mestaruuskilpailuista Norjasta

Pohjoissavolaisista mukana maastohiihdossa Niilo Mäkinen (pronssia P10 km) ja Jalmari Bergqvist (4. sija P10 km ja 5. sija V sprintti). Yhdistetyssä mukana Valtteri Holopainen (hopea parisprintti) Mäkihypyssä mukana Tomas Kuisma (pronssi joukkuekilpailu), Tuomas (kulta joukkuekilpailu ja pronssi henkilökohtainen) ja Vilma Meis (hopea joukkuekilpailu).

Suomen Olympiakomitean yhteenveto Kiinan Pekingin olympialaisista

Pohjoissavolaisista mukana maastohiihdon ja olympiajoukkueen mitalinkerääjinä Kerttu (hopea P 10 km ja pronssi V 30 km) ja Iivo Niskanen (kulta P 15 km, hopea V parisprintti, pronssi Yhdistelmähiihto) sekä Perttu Hyvärinen (uran parhaimmat arvokilpailusijoitukset 7.sija yhdistelmähiihdossa ja 6. sija P15 kilometrillä). Yhdistetyssä mukana Ilkka Herola (6.sija pienmäen kilpailussa)

Hiihtoliiton tiedote nuorten Maailmanmestaruuskilpailuista Norjasta

Pohjoissavolaisista mukana Vilma Ryytty (27. sija P10 km) sekä savolaisjuurilla Arsi Ruuskanen (M23 kultaa P15 km) ja Emil Juntunen (M20 23. V sprintti).

Ampumahiihtoliiton tiedotteet nuorten maailmanmestaruuskilpailuista Amerikasta

Pohjoissavolaisista mukana Arttu Heikkinen (M19 kultaa 12,5km ja pronssia takaa-ajo), Eemi Naumanen (M19 6. sija takaa-ajo) sekä Otto Invenius (M22 hopeaa pikamatkalta).