Ounasvaaran Sm-laduilta Niskaset huuhtoivat kultaa

4.4.2022

Viime viikonloppuna hiihdettiin yleisen sarjan Suomenmestaruuksista Ounasvaaran haastavilla laduilla. Vahvaa kevätkuntoaan esittivät miesten sarjassa Iivo Niskanen ja naisten sarjassa Kerttu Niskanen, jotka voittivat molemmat henkilökohtaiset matkat. Savolaisilla menestysstä myös mäessä ja yhdistetyssä Ilkka Herolan ja Minja Korhosen johdolla.

Perjantaina hiihdetiin vapaan tyylin väliaikalähtökilpailut, joissa naisten viidellä kilometrillä Vieremän Koiton Kerttu Niskanen hiihti Krista Pärmäkosken kanssa käydyn tiukan taistelun jälkeen kultaa. Muista pohjoissavolaisista Vilma Ryytty tasapainoinen hiihto riitti 16.sijaan. Miesten 10 kilometrillä Puijon Hiihtoseuran Iivo Niskanen esitti vahvaa vapaan osaamistaan 30 sekunnin erolla kisan hopeamitalisti Joni Mäkeen. Puijon vahvaa panosta täydensi Joonas Sarkkinen 9.sijallaan ja nuori Arttu Heikkinen 23.sijallaan. Perjantain Sm normaalimäessä yhdistetyn osaajat esittävät myös vahvaa mäkiosaamista, kun miehissä Puijon Hiihtoseuran Ilkka Herola saavutti pronssia puijolaisen Eetu Nousiaisen hopeatilan jälkeen ja naisissa Siilinjärven Ponnistuksen Minja Korhonen hopeaa.

Lauantaina maastohiihdon puolella hiihdettiin perinteiset viestit, joissa naisissa Iisalmen Visan nuorekas joukkue Vilma Ryytty, Siiri Kajansinkko ja Roosa Riikola 5. sija ja Puijon Hiihtoseuran Merja Eronen, Noora Kupari ja Kati Venäläinen upeasti 7. sija. Miesten viime vuotista kultaansa puolustanut Puijon Hiihtoseuran joukkue Antti Honkimaa, Joonas Sarkkinen, Iivo Niskanen ja Ilkka Herola saavutti hopeatilan Ounasvaaran laduilta. Puijon ankkuri Ilkka urakoi tunti viestisuorituksen jälkeen myös yhdistetyn hiihto-osuuden hopeatilaan, jolloin hän saavutti viikonloppuna Suomenmestaruusmitalin hiihdosta, yhdistetystä ja mäkihypystä. Naisten yhdistetyn kilpailusta Siilinjärven Minja Korhonen saavutti tasapainoisen esityksen jälkeen upeasti kultaa selvällä erolla hopeamitalisti Annamaija Oinakseen.

Sunnuntain perinteisen tyylin pitkät matkat väliaikalähdöillä on tunnetusti Niskasten sisarusten suosikkimatkoja, mistä syystä Kertun ja Iivon kultamitalit selvällä erolla hopeamitalisteihin ei tullut kenellekään hiihdon ystävälle yllätyksenä. Naisten 30 kilometrillä hyviä pohjoissavolaisia sijoituksia hiihtivät myös Vilma Ryytty 18. sija ja Merja Eronen 19. sija.