Ajankohtaista

Suonenjoen Vasama järjesti yhteistyössä Pohjois-Savon Hiihto ry:n kanssa kauden ensimmäisen piiripäivän Suonenjoella Onkilammen maastoissa. Päivään osallistui reilut 30 junioria ja lukuisia vanhempia. Aamupäivällä kierrettiin ryhmissä erilaisia tehtävärasteja, joissa tavoitteina oli mm. motoriikan kehittäminen, kimmoisuus ja kehonhallinta. Maistuvan lounaan jälkeen vapaa-aika kului mm. ekoase-ammunnassa. Iltapäivällä vuorossa oli suunnitusharjoitus taitotason mukaan sekä toiminnallista kehonhuoltoa. Päivä sai junioreiden ja vanhempien toimesta paljon kehuja, ja tilausta vastaavalle on varmasti myös tulevaisuudessa! Kiitos siis innokkaille järjestäjille ja osallistujille!
Suonenjoen piiripäivän ohjelma on tarkentunut ja ilmoittautuminen Jarkolle keskiviikkoon 23.5.2018 mennessä.
Leppävirralla järjestetään v. 2004-2010 syntyneille sporttileiri, jossa yhtenä lajina myös maastohiihto. Hiihtotunneli käytössä ja kaikkea muuta mukavaa leiriohjelmaa lisänä. Maastohiihdon leirivalmentajana toimivat Jenni Kortelainen ja Reetta Nenonen. Tutustu esitteeseen ja ilmoittaudu mukaan!
Keskiviikkona järjestettiin Pohjois-Savon Hiihdon kevätparlamentti Savon Voiman tiloissa Toivalassa, jossa liikuntaneuvos ja valmentajalegenda Immo Kuutsa piti satapäiselle hiihtokansalle innostavan puheen. Parlamentissa jaettiin myös nuorisocupin kokonaiskilpailun palkinnot, muistettiin menestyksekästä piiriviestijoukkuetta ja palkittiin stipendein piirin Hopeasompa ja Suomenmestaruusmitalistit. Tilaisuudessa suunnattiin katseita myös tulevaan harjoituskauteen ja tilaisuuden päätteeksi järjestettiin myös piirin kevätkokous.
Harjoituskauden alkuun on saatu rakennettua myös vuoden 2018 piirileirityksen ja piirileiripäivien runko. Ilmoittautuminen kahdelle ensimmäiselle leirille 27.5. mennessä. Lisätietoja piirivalmentajilta.
Piirin kevätparlamentti järjestetään Toivalassa Savon Voiman tiloissa keskiviikkona 9.5.2018 klo 18. Tapahtumassa muistetaan arvokilpailuissa menestyneitä piirin urheilijoita ja jaetaan nuorisocupin kokonaiskilpailun palkinnot sekä suunnataan katseita myös tulevaan harjoitus- ja kilpailukauteen. Tarjoilun järjestelemiseksi muista ilmoittautua tapahtumaan ohjeen mukaisesti 5.5.2018 mennessä.
Tänä vuonna Pohjois-Savon Nuorisocupin päätösosakilpailuna kisailtiin sähäkkä vapaan tyylin skicrosskilpailu, jossa aika-ajon perusteella ratkesi finaalin lähtöpaikka paririvin formulalähtöön. Skicross vaatii sekä nopeutta että taitoa, mikä on erinomainen tapa kehittää nuorten hiihtotaito-ominaisuuksia. Viimeinen osakilpailu ratkaisi lopulta nuorisocupin kokonaispisteet, joiden perusteella jaetaan kokonaiskilpailun palkinnot myöhemmin huhtikuussa.
Pohjois-Savon Hiihdon Piiriviestijoukkue hiihti historiallisesti kolmannelle sijalle Tampereella. Piiriviestijoukkueessa hiihtivät Jalmari Berqvist, Noora Mäkäräinen, Eemil Juntunen, Anni Föhr, Erno Ruuskanen ja Veera Säisä sekä joukkueenjohtajana Ari Kuosmanen. Onnittelut joukkueelle ja liukkaita suksia myös tuleville vuosille.
RSS ATOM