Ajankohtaista

Keskiviikkona järjestettiin Pohjois-Savon Hiihdon kevätparlamentti Savon Voiman tiloissa Toivalassa, jossa liikuntaneuvos ja valmentajalegenda Immo Kuutsa piti satapäiselle hiihtokansalle innostavan puheen. Parlamentissa jaettiin myös nuorisocupin kokonaiskilpailun palkinnot, muistettiin menestyksekästä piiriviestijoukkuetta ja palkittiin stipendein piirin Hopeasompa ja Suomenmestaruusmitalistit. Tilaisuudessa suunnattiin katseita myös tulevaan harjoituskauteen ja tilaisuuden päätteeksi järjestettiin myös piirin kevätkokous.
Harjoituskauden alkuun on saatu rakennettua myös vuoden 2018 piirileirityksen ja piirileiripäivien runko. Ilmoittautuminen kahdelle ensimmäiselle leirille 27.5. mennessä. Lisätietoja piirivalmentajilta.
Piirin kevätparlamentti järjestetään Toivalassa Savon Voiman tiloissa keskiviikkona 9.5.2018 klo 18. Tapahtumassa muistetaan arvokilpailuissa menestyneitä piirin urheilijoita ja jaetaan nuorisocupin kokonaiskilpailun palkinnot sekä suunnataan katseita myös tulevaan harjoitus- ja kilpailukauteen. Tarjoilun järjestelemiseksi muista ilmoittautua tapahtumaan ohjeen mukaisesti 5.5.2018 mennessä.
Tänä vuonna Pohjois-Savon Nuorisocupin päätösosakilpailuna kisailtiin sähäkkä vapaan tyylin skicrosskilpailu, jossa aika-ajon perusteella ratkesi finaalin lähtöpaikka paririvin formulalähtöön. Skicross vaatii sekä nopeutta että taitoa, mikä on erinomainen tapa kehittää nuorten hiihtotaito-ominaisuuksia. Viimeinen osakilpailu ratkaisi lopulta nuorisocupin kokonaispisteet, joiden perusteella jaetaan kokonaiskilpailun palkinnot myöhemmin huhtikuussa.
Pohjois-Savon Hiihdon Piiriviestijoukkue hiihti historiallisesti kolmannelle sijalle Tampereella. Piiriviestijoukkueessa hiihtivät Jalmari Berqvist, Noora Mäkäräinen, Eemil Juntunen, Anni Föhr, Erno Ruuskanen ja Veera Säisä sekä joukkueenjohtajana Ari Kuosmanen. Onnittelut joukkueelle ja liukkaita suksia myös tuleville vuosille.
Vieremältä lähtöisin oleva Iivo Niskanen saavutti asettamansa tavoitteen voittamalla historiallisesti 50 kilometrin perinteisen tyylin yhteislähtökilpailun olympiakultaa upealla esityksellä Etelä-Korean Pyeongchangissa. Kerttu Niskanen saavutti myös hyviä sijoituksia muun muassa naisten vastaavalla 30 kilometrin matkalla ja Perttu Hyvärinen oli muun muassa avaamassa miesten viestijoukkuetta neljännelle sijalle.
Pohjois-Savon Nuorisocupia 2018 on kilpailtu alkutalvesta perinteisellä tyylillä Puijolla tammikuussa ja Suonenjoella helmikuussa. Kaksi viimeisintä osakilpailu kisaillaan vapaalla tyylillä Rautavaaralla ja Puijolla - vielä ennättää hyvin mukaan kokeilemaan omia hiihtotaitoja lumisen talven jälkeen!
Pohjois-Savosta Suomen Olympiajoukkueeseen maastohiihdon edustajaksi on valittu odotetusti Kerttu ja Iivo Niskanen sekä viimeisten näyttöjen perusteella myös Perttu Hyvärinen. Savolainen hiihtoväki toivottaa onnea ja menestystä Korean laduille.
Pohjoissavolainen hiihtoväki pääsee seuraamaan 17-20-vuotiaiden Sm-kilpailuja kolmena päivänä 5-7.1.2018. Kilpailut toimivat samalla myös nuorten Sveitsin Maailmanmestaruuskilpailujen ja Vuokatin Pohjoismaidenmestaruuskilpailujen katsastuskilpailuna. Joulukuun lumisateet ovat luoneet kilpailuille erinomaiset mahdollisuudet käyttää Paloisvuoren uusittuja kansainvälisen tason latupohjia.
Pohjois-Savon kaksi suurta hiihtotapahtumaa hiihdetään Ylä-Savossa helmikuussa: perinteinen maakuntaviesti Vieremällä sunnuntaina 18.2.2018 ja koululaisten maakuntaviesti Sonkajärvellä tiistaina 27.2.2018. Hyvän lumitalven myötä kaikki hiihtäjät haastetaan mukaan kokoamaan joukkueita viesteihin!
RSS ATOM