Piirileiritys 2014

Vuokatin hiihtoleiri 2014

 

Kiitos kuluneesta leirikaudesta kaikille osallisille (urheilijat, valmentajat, taustajoukot).

Leiritykset kaudelta 2014 on takanapäin. Viimeisen Vuokatin leirin parasta antia oli huomata edistystä itse kladiaattoreissa, eli urheilijoissa ja heidän asenteessaan harjoitteluun. Kaikilla se ei ole 100% mutta selvästi parempaa kuin aiempina vuosina, tai esim. kauden ensimmäisellä leirillä. Palkinnon siitä jokainen saa jossain muodossa, joko urheilusuorituksessa tai jollain muulla elämänalalla.

Leirin harjoitusohjelmaa muokkasin jonkin verran aiemmista vuosista. Lähinnä sisällön osalta. Olosuhteet leirillä olivat suotuisat lukuunottamatta sunnuntain lumisadetta, jonka takia jouduimme soveltamaan ennalta tehtyä ohjelmaa.

Hiihtoharjoituksia ja sauvarinne kuvattiin, että urheilijat näkisivät oman tekniikkaansa ja kuvausten puruissa käytiin oleellisimmat asiat/virheet läpi, sekä ohjeistettiin virheistä poispääsemiseksi. Tekniikka-/ lihaskuntoharjoitteina urheilijat tekivät hiihtäen sauvoittahiihtoa, 1-sauvanhiihtoja ja tasatyöntöjä. Minusta tekniikoiden perusasiat olivat aika hyvällä mallilla. Enemmän "virheet" ovat tyylistä kuin tekniikasta johtuvia. Nuorten kohdalla tekniikka asiata ei varmaankaan tuoda koskaan liikaa esille, eli jokainen harjoitus on tekniikkaharjoitus, muutkin kuin hiihtoharjoitteet.

"sulanmaan" harjoituksina ohjelmassa oli mukana sauvarinne, joka oli tarkoitus tehdä reippaana VK-MK:na, sekä vaaran testijuoksurata, jota eri leiriryhmät käyttävät testijuoksuratanaan. Vuorijuoksurata mentiin lähellä aerobista kynnystä, käytännössä tavoite oli mennä koko rinne juosten. Kaikki tulivat reitin juosten, eli tavoite täyttyi. Iltaharjoitteet olivat enemmän tai vähemmän leikkimielisiä, jossa mm. pelattiin sählyä, tehtiin kuntopiiriä ja huollettiin päivän rasittamia lihaksia venyttelemällä.

Kauden yhteenvetona voisin todeta, että urheilijat ovat suoriutuneet aiempaa paremmin leirityksistä= olleet tunnollisempia kuin aiemmin ja uskon sen myös näkyvän suorituksissa. Uskoisin ainakin kymmenen urheilijan yltävän oman ikäluokkansa päätapahtumissa kymmenen parhaan joukkoon. Toivottavasti useammankin!

Katsotaan kilpailukauden päätyttyä miten veikkaukseni onnistui;)

Hyvää loppusyksyä, alkavaa talvea ja menestystä kilpailukaudelle!

t. Mika

 

 

Piiriryhmät ja leirit Pärnävaaralla ja Tahkolla 2014

 

Tämän kauden piiriryhmiin kiinnostuksensa osoitti yhteensä 42 nuorta urheilijan alkua. Ikäryhmä ja sukupuolijakauma oli seuraavanlainen: HS 23, KS 10 ja nuoria 9, kaikista tyttöjä yhteensä oli 26. Ryhmäkoko on suunnilleen sama kuin aiempinakin vuosina. Leirikohteiksi on vakioitunut samat kohteet, eli Pärnävaara, Tahko ja Vuokatti. Ajankohtia olemme pyrkineet muokkaamaan niin, että osallistuminen olisi mahdollisimman runsasta lukion koeviikot ym huomioiden.

Pärnän leiriä pidimme yhdessä Pohjois-Karjalan hiihdon kanssa. Yhteenvetona leiristä voisi mainita, että tekniikkakehuja meidän piiriläisille tuli varsinkin Pohjois- Karjalalaisilta ja leirikisa osoitti, että olimme petranneet suorituksi edellis vuodesta. Kilpailu toimi taas hyvänä kovana harjoituksena ja osallistujiakin taisi uskaltautua mukaan edellisvuotta enemmän. Kiitos taas STARTille rullasuksien lainasta! Oman haasteen leirille tuo noin puolen tunnin välimatka suuntaansa Vaivion leirikeskuksesta, jonka urheilijat kulkevat jalkaisin. Asvaltti-ihottumilta ei vältytty tälläkään kertaa, eli Karkkulaisen Juhan ensiapulaukulle oli taas käyttöä. Suurin osa osallistujista oli hyvinkin aktiivisia mutta muutamien urheilijoiden kohdalla toivoisi asenteeseen pientä parantamista, eli asenne harjoituksiin ja ohjeiden noudattamisiin voisi olla parempi. Tässä kohtaa kannattaa huomioida, että leirille osallistujia oli muitakin kuin me, eli tämä koski myös P-K hiihtolaisia.

Tahkon leiri noudatteli samoja kaavoja kuin aiempinakin vuosina. Hyödynsimme Tahkon tarjoamat olosuhteet mahdollisimman tehokkaasti rullahiihdon, sauvarinteen ja vaelluksen merkeissä. Sauvarinne osoitti sen, että kuormituksen (rinteen pituus ja jyrkkyys) kasvaessa huomaa ettei vastaavanlaisia harjoitteita tule tehtyä tarpeeksi/ ollenkaan. Suosittelen hyödyntämään Tahkon rinteitä vielä tämän syksyn aikana, sillä jo muutama kertakin alkaa näkymään kunnon kehityksenä ja jaksamisena rinteessä unohtamatta tietenkään muuta harjoittelua. Minun mielestä kokonaisuutena hyvä leiri ja tarmokkaampaa tekemistä kuin Pärnän leirillä.

Hyvää syksyn jatkoa ja hyviä harjoituksia ja varsinkin rullatreenejä valvovan valmentajan/ vanhemman silmien alla!

t. Mika