Ajankohtaista

Lumisen ja menestyksekkään talven jälkeen käynnistellään harjoituskautta piirinmestaruusmaastojen merkeissä Vieremällä ja samalla jaetaan IIVO Nuorisocupin kokonaiskilpailun palkinnot sekä muistetaan piirin Hopeasompa ja Sm-mitalisteja viime talvelta. Palkintojenjaon jälkeen piirin sääntömääräinen kevätkokous 2024.
Kalenteri alkaa kääntymään jouluaattoon, mistä syystä rauhoitumme joulun viettoon ja toivomme kaikille pohjoissavolaisilla hiihdon ystäville liukkaita lumia vuodelle 2024. Piirin johtokunta kokoontui viikolla ja tarkasteli piirin tulevan talven ja tulevaisuuden kilpailutoimintaa, mikä kuluvan talven osalta käynnistyykin viikon päästä vapaalla tyylillä Mahtihiihdoilla Puijolla. Samaan aikaan Tour De Skillä nähdään aloittamassa ennätysmäärä pohjoissavolaisia huippuhiihtäjiä. Sitä ennen nautimme kuitenkin jouluherkkuja ja ulkoilusta lumisessa luonnossa.
Pohjois-Savon Hihto järjesti yhteistyössä seurojen ja yhteistyökumppaneiden kanssa hiihtokauden avauksen Leppävirralla, jossa oli ohjattua harjoitustoimintaa nuorisolle, Salomon väline-esittelyä, Swixin voiteluopastusta ja yhdistyksen sääntömääräinen syysparlamentti. Mukaan oli ilmoittautunut reilu 50 pohjoissavolaista nuorta hiihtäjää ympäri maakuntaa.
Ohjatut harjoitukset oli suunnattu 7-16-vuotiaille nuorille hiihtäjille. Leiripäivään osallistui hienosti 45 nuorta ympäri Pohjois-Savoa. Tänäkin vuonna leiripäivä oli varsin fyysinen, hyödyntäen Puijon rullarataa, lisäksi iltapäivän treeninä pääsimme pelaamaan jalkapalloa uudelle jalkapalloareenalle. Harjoituskauden viimeinen piirileiripäivä järjestetään Leppävirralla 28.10.
Iisalmen visan järjestämää piirileiripäivää vietettiin Paloisvuorella aurinkoisessa säässä elokuussa. Alun perin leiripäivään ilmoittautuneita oli parisenkymmentä, mutta perinteisesti koulujen alkaminen oli käynnistänyt syksyyn sairastelukierteen ja osallistujamäärä jäi lopulta reiluun kymmeneen urheilijaan ja valmentajaan. Ohjaajina nähtiin myös piirin ja valtakunnan takavuosien kärkihiihtäjiä, joilta nuoriso sai erinomaista oppia Iisalmessa.
Alkukesään harjoituskausi on saatu hyvään vauhtiin ja juhannuksen jälkeen hiihtäjät kokoontuvat mittaamaan tasoaan juosten ja rullahiihtäen perinteiseen Aateliraceen Vuokattin. Pohjoissavolaisille nuorisohiihtäjille myös Iisalmen piirileiripäivän ajankohta on varmistunut sunnuntaille 27.8.2023, mikä kannattaa laittaa kalenteriin ylös tässä vaiheessa. Tarkempi kutsu ja ohjelma julkaistaan myöhemmin ja nyt keskitytään rentoutumaan juhannusjuhliin.
Pohjois-Savon Hiihdon Kevätparlamentti 2023 järjestettiin sunnuntaina 28.5. Vieremällä, jossa jaettiin samalla IIVO Nuorisocupin kokonaiskilpailun palkinnot ja stipendit Hopeasompa- ja Sm-mitalisteille sekä muistettin myös seuratyöntekijöitä piirin puolesta. Nuorison osalta päivä jatkui aktiivisella piirileiripäivällä Vieremän kunnan maastoissa.
IIVO Nuorisocupin päätösosakilpailu hiihdetiin ylämäkihiihtokilpailuna Siilinjärven Kasurilan laskettelurinteessä iltakisana viime vuotiseen tapaan. Kilpailun myötä ratkaistiin myös lopulliset kokonaiskilpailun pisteet, jotka on julkaistu kilpailusivustolla. Nuorisocupin osallistujamäärässä päästiin huimaan 25% kasvuun edelliskauteen suhteuttuna, kun kahtena edellistalvena kasvu on ollut 10% kaudessa. Kokonaiskilpailun palkintojenjakoajankohta tarkentuu myöhemmin toukokuulle.
Vuoden alkuun Pohjois-Savon Hiihdon kilpailukausi on käynnistynyt vauhdilla. IIVO Nuorisocupia on hiihdetty kaksi osakilpailua Puijolla ja Maaningalla, joiden tulosten perusteella määräytyvät lähtöpaikat seuraavan Vieremän osakilpailuun yhteislähdöllä. Nuorisocupiin ennättää hyvin vielä mukaan ja samalla voi suunnata myös katseita viestijoukkueiden kokoamiseen: Iisalmen parisprinttiin, Lapinlahden koululaisten maakuntaviestiin ja Suonenjoen maakuntaviestiin.
Joulukuun lumisateiden myötä Pohjois-Savoon saadaan jouluksi erinomaiset hiihto-olosuhteet, joista kukin pääsee nauttimaan tarpeensa mukaan ennen kuin Pohjois-Savon kilpailukausi käynnistyy toden teolla vuodenvaihteen jälkeen Puijolla 7-8.1.2023. Samalla käynnistyy myös perinteisen osakilpailulla IIVO Nuorisocup 2023. Nyt kaikki nauttimaan lumiolosuhteista ja toivotamme kaikille oikein liukkaita latuja tulevalle vuodelle.
RSS ATOM