Kiitokset Puijon leiripäivästä

29.5.2016

Kiitokset vielä Puijon leiripäivään osallistuneille urheilijoille, huoltajille ja valmentajille!

Aamupäivän sauvarinneharjoituksesta päällimmäisenä jäi mieleen jokaisen osallistujan kohdalla aito yrittäminen ja keskittyneisyys. Harjoituksessa pyrittiin kiinnittämään huomiota myös hyvää sauvakävelytekniikkaan. Kesällä jokaisen tuleekin sauvalenkkien yhteydessä muistaa hiihtoa mallintava pitkä askellus, joka syntyy helposti yläraajojen käyttöä tehostamalla.

Maittavan lounaan jälkeen kuuntelimme Pertun ajatuksia urheilijan elämästä ja vähän muustakin.  Kiteytettynä: harjoittelusta, kilpailemisesta ja urheilijana olemisesta tulee nauttia, ja tehdä hyviä, järkeviä sekä perusteltuja valintoja urheilun ehdoilla. Tukiverkoston rakentaminen ja sille arvon antaminen korostuivat myös. Toivottavasti jokaiselle kuulijalle jäi mieleen jotakin, mitä hyödyntää oman urheilijan polkunsa rakentamisessa.

Iltapäivällä juoksu-kävelyharjoituksen lomaan teimme räjähtäviä, mutta rentoja leuanvetoja, loikkia ja spurtteja. Täysvauhtisissa juoksuvedoissa ja loikkaosiossa monella nopeus, motoriikka ja yleinen taitotaso olivat kiitettävällä tasolla. Leuanvedossa taas ilmeni enemmän petrattavaa. Kesällä onkin hyvä aika keskittyä ylävartalon voimatasojen nostamiseen. Puhtaan voimaharjoittelun lisäksi tulee muistaa myös lajinomaisuus tasatyönnön muodossa.

Päivä oli siis onnistunut kaikkinensa, ja valmentajien silmin harjoitukset sekä asennoituminen olivat erinomaisella tasolla. Erityisen iloinen saa olla myös siitä, että osallistuneiden urheilijoiden (25 hlöä) ikähaarukka oli 9-25 vuotta. Tämähän tarkoittaa, että piirin alueelta löytyy aktiivisia urheilijoita lapsista aikuisiin. Toivottavasti jokainen sai lisää intoa ja nautti harjoittelusta sekä treeniseurasta!

Seuraava päiväleiri järjestetään la 6.8. Sonkajärven ja Rautavaaran rajamailla, jossa teemme pitkän vaellusharjoituksen. Tästä seuraa myöhemmin tarkempaa infoa, mutta ohessa linkki vaellusreitille, jos joku jo kesän mittaan innostuu.. :)  http://www.sonkajarvi.fi/Suomeksi/Palvelut/Liikunta-ja-vapaa-aika/Volokinpolku

Tulevalla viikolla avaamme ilmoittautumisen myös varsinaisille piirileireille. Nuo leirit on tarkoitettu HS-, KS- ja yleisessä sarjassa hiihtäville urheiljoille. Nuorempien osallistumista voidaan harkita, erityisesti, jos huoltajan on mahdollista olla leireillä mukana.


Kivaa kesää kaikille!

-Tanja