Teuvan HS-mestaruudet ratkottu- Pohjois-Savoon neljä mitalia

Johanna Ukkola, Siilinjärven Hiihtoseura ( kuva: H. Ukkola )
Elsa Airaksinen, Puijon Hiihtoseura ( kuva: E. Airaksinen )
Aleksi Husso, Maaningan Mahti ( kuva: J. Virkkunen )
Maaningan Mahdin N14- voittajajoukkue ( kuva: J. Virkkunen )

Siilinjärven Hiihtoseuran Johanna Ukkola hiihti henkilökohtaiseen suomenmestaruuteen sarjassa N16. Muita pohjoissavolaisia mitalisteja olivat Maaningan Mahdin Aleksi Husso M13 ja Puijon Hiihtoseuran Elsa Airaksinen N15. Maaningan Mahdin tyttötrio Viivi Kuosmanen, Roosa Räsänen ja Mira Haapalainen saavuttivat viestikultaa sarjassa N14.

Etelä-Pohjanmaan Teuva oli päänäyttämönä, kun 900 nuorta hiihtäjää ratkoi paremmuuttaan valtakunnallisissa 13-16- vuotiaiden HS- finaaleissa. Lauantaina hiihdettiin vapaan tyylin henkilökohtaiset matkat ja sunnuntaina kilpailtiin viestit perinteisellä tyylillä.

Lauantain henkilökohtaisilla matkoilla Siilinjärven Hiihtoseuran Johanna Ukkola N16 uusi viime vuotisen mestaruutensa 11 sekunnin erolla hopealle sijoittuneeseen Kempelen Pyrinnön Sanna Martikkalaan. Kainuun Hiihtoseuran Saana Kemppainen oli N16- sarjan pronssimitalisti. N/M16- sarjoilla on virallinen SM-arvo.
Maaningan Mahdin Aleksi Husso hiihti hopealle sarjassa M13. Eroa kultamitalisti Ilari Nissiseen, Joensuun Kataja kertyi vajaa kuusi sekuntia.
Sarjassa N15 käytiin usean tytön kesken hurja taistelu pronssista. Pronssitaistelussa Puijon Hiihtoseuran Elsa Airaksinen ja Ruokolahden Rajun Jenni Tolonen kellottivat täsmälleen saman ajan, joten pronssi jaettiin.

Lauantain henkilökohtaisten mitaleiden lisäksi Pohjois-Savo sai useita erinomaisia sijoituksia 25 parhaan joukkoon.
Sarjassa N13 Maaningan Mahdin Viivi Kuosmanen oli viides. Niinikään samaa seuraa edustava Mira Haapalainen sarjassa N14 oli viides. Mahdin muutkin 14-vuotiaat tytöt olivat hyvässä hiihtovireessä Roosa Räsäsen ollessa 12. ja Petra Virkkusen sijoituksena oli 15. sija.
M14- sarjassa Vieremän Koiton Joonas Huttusen sijoituksena oli 19.
Sarjassa M15 Siilinjärven Hiihtoseuran Juuso Ukkola sijoittui 11.
N16- sarjassa Iisalmen Visan Viivi Kolehmainen oli 20. ja vastaavassa poikien sarjassa Karttulan Urheiljoita edustava Samuli Jetsonen sijoittui 16.

Sunnuntaina Teuvan HS- ohjelmassa oli viestit ja Pohjois-Savoon saatiin Maaningan Mahdin N14 tyttötrio Viivi Kuosmanen, Roosa Räsänen ja Mira Haapalainen toimesta viestikultaa.

Maaningan Mahti oli Teuvalla järjestetyn vuoden 2009 HS-kilpailun paras pohjoissavolainen hiihtoseura.
Mahti oli HS-seurapisteissä upeasti kolmas, joten Mahdin hyvä nuorisotyö kantaa hedelmää.
ONNITTELUT MAANINGAN MAHDILLE!

Onnea myös muille mitalisteille, 25 parhaan joukkoon yltäneille pohjoissavolaisille urheilijoille ja kaikille muille Teuvalla HS-finaaleissa mukana olleille Pohjois-Savon Hiihto ry kilpailijoille!