Jämin SM- hiihdoista Vieremän Koiton Marjaana Pitkäselle hopeaa

11.1.2009

Marjaana Pitkänen, Vieremän Koitto ( kuva: Viron Hiihtoliitto, Otepää 2008 )

Jämin SM- hiihdot hiihdettiin 9. - 11.1.2009. Perjantaina oli ohjelmassa yl. sarjan sprintit, lauantaina kilpailtiin yl. sarjan N10km (P) ja M15km (P) ja sunnuntaina oli vuorossa 20v. - ja yl. sarjojen yhdistelmähiihdot.

Lauantain N10km (P) kilpailussa Vieremän Koiton Kerttu Niskanen oli pronssimitalin syrjässä kiinni, mutta joutui lopulta taipumaan neljännelle sijalle. Kilpailun voitti odotetusti Joutsan Pommin Aino-Kaisa Saarinen, voittoaika 30.17,6. Niskanen hävisi Saariselle 1.34,0.

Sunnuntain N Yhdistelmähiihdossa 7,5km (P)+ 7,5km (V) Vieremän Koiton Kerttu Niskasen sijoitus oli lauantain tapaan neljäs. Kilpailun voitti Oulun Hiihtoseuraa edustava Riitta-Liisa Roponen, voittajan aika 45.33,7. Niskanen hävisi voittajalle 3.37,0.

Pohjois-Savo pääsi mitalijuhliin N20v Yhdistelmähiihdossa 5km (P)+ 5km (V), kun Vieremän Koiton Marjaana Pitkänen saavutti SM-hopeaa. Kilpailun voitti  Ikaalisten Urheilijoiden Krista Lähteenmäki, voittoaika 30.51,2. Pitkänen hävisi voittajalle 1.21,6.
Samassa sarjassa Pohjois-Savo sai toisen SM-mitalin, kun Leppävirran Virin Tanja Kauppinen hiihti SM-pronssia. Kauppinen hävisi voittajalle 1.57,7.
Leppävirran Virin Sanna Markkanen hiihti kymppisakkiin, sijoitus 7.

M20v Yhdistelmähiihdossa 10km (P)+ 10km (V) Riistaveden Urheilijoiden Perttu Hyvärinen saavutti SM-pronssia taktisesti kypsällä hiihdolla. Kilpailun voitti Kuhmo-Skin Juho Mikkonen, voittoaika 57.01,3. Hyvärinen hävisi voittajalle 27,9.
Vieremän Koiton Iivo Niskanen oli perinteisen osuuden nopein, mutta vapaalla osuudella sijoitus tippui muutamalla ja Niskanen oli lopulta kilpailun viides, 1.07,1 kilpailun voittaja Mikkoselle hävinneenä.

Pitkänen,Kauppinen ja Hyvärinen mahtuvat ikänsä puolesta vielä 18-vuotiaiden sarjaan. PM-kisapaikkojen lisäksi tähtäimessä ovat nuorten MM-kisapaikat.
Nuorten SM-kilpailut jatkuvat seuraavana vikonloppuna Rokualla, jossa ohjelmassa on myös 17- ja 18-vuotiaiden sarjat.