Pohjois-Savon hiihtäjät juhlivat nuorten SM- hiihdoissa Vuokatissa

21.1.2008

Vieremän Koiton Kerttu Niskanen lunasti kisapaikan nuorten MM- kilpailuihin Puolan Szczyrkiin 3. - 10.2.2008 ( kuva: Hiihtoliitto )

Nuorten SM- hiihdot pidettiin 19. -20.1.2008 Vuokatissa. Pohjoissavolaiset hiihtäjät saalistivat kahtena päivänä yhteensä seitsemän mitalia. Tuplamestaruuteen ylsi Puijon Hiihtoseuran Marjaana Pitkänen sarjassa N17. Vieremän Koiton Kerttu Niskasen saalis Vuokatista oli sarjassa N20 perinteisen 5 km kulta ja vapaan 10 km pronssi. Niskanen valittiin edustamaan Suomea nuorten MM- kilpailuihin Puolan Szczyrkiin.

Pohjoissavolaiset hiihtäjät olivat vauhdissa nuorten SM- kilpailuissa Vuokatissa 19. -20.1.2008. Tytöt ottivat yhteensä viisi mitalia, pojat kaksi.

Ensimmäisenä kilpailupäivänä ohjelmassa oli naisten 5 km perinteisellä hiihtotyylillä.
Pohjois- Savo sai ensimmäisen kultamitalin ensimmäisessä sarjassa, kun Puijon Hiihtoseuran Marjaana Pitkänen saalisti kultaa sarjassa N17.
Leppävirran Virin Tanja Kauppinen joutui taipumaan sijalle 4. Kauppinen kärsi pito-ongelmista.
Sarjassa N18 Leppävirran Virin Sanna Markkanen ehdittiin kukittaa pronssimitalistiksi ennen kuin selvisi, että ajanottojärjestelmä sekoili ja lopulta Markkasen sijoitus oli tylysti neljäs.
Sarjassa N20 Vieremän Koiton Kerttu Niskanen jatkoi upeita esityksiään voittamalla SM- kultaa.

Miehillä oli lauantain kisapäivän ohjelmassa  10 km perinteisellä hiihtotyylillä.
Sarjassa M17 Pohjois-Savoon saatiin kaksi mitalia, kun Riistaveden Urheilijoita edustava Perttu Hyvärinen hiihti ylivoimaiseen voittoon, Puijon Hiihtoseuran Vili Vajanto täydensi menestystä ollen hopealla. Siilinjärven Hiihtoseuran Jesse Ukkola hiihti myös kymppisakkiin ollen kahdeksas.
Sarjassa M18 Sonkajärven Pahkan Joonas Mäkinen oli kovassa kilpailussa 8. ja Riistaveden Urheilijoiden Marko Julkunen hiihti hyvän hiihdon ollen 10.
Sarjassa M20 Riistaveden Urheilijoita edustava Mikko-Pekka Kuokkanen jatkoi hyviä suorituksia ollen viides.

Toisena kilpailupäivänä oli vuorossa naisten 10 km ja miesten 15 km vapaalla hiihtotyylillä.
Sarjassa N17 Puijon Hiihtoseuran Marjaana Pitkänen jatkoi siitä mihin edellisenä päivänä jäi ja saavutti toisen kultamitalinsa. Leppävirran Virin Tanja Kauppinen oli hopealla.
Sarjassa N18 Leppävirran Virin tyttö Sanna Markkanen oli sijalla 10.
Sarjassa N20 Vieremän Koiton Kerttu Niskanen saavutti pronssia ja Siilinjärven Hiihtoseuran Saila Salmelan sijoitus oli samassa sarjassa kuudes.
Nuorten miesten osalta Riistaveden Urheilijoiden Perttu Hyvärinen otti toisen mitalinsa sarjassa M17 ollen sunnuntain kisassa kolmas.
Sarjassa M20 Vieremän Koiton Johannes Siponen oli seitsemäs.

Tulokset

Myös kilpailujen jälkeen pohjoissavolaisilla urheilijoilla oli aihetta juhliin, sillä Hiihtoliitto julkisti valintansa nuorten 23- ja 20-vuotiaiden MM- kisoihin Puolaan ja 18- vuotiaiden PM- kisoihin Viroon.
Vieremän Koiton Kerttu Niskanen valittiin nuorten MM-kilpailuihin ( ikäraja 20 vuotta ).
PM- kilpailuissa kilpailevat alle 18- vuotiaat hiihtäjät. Pohjois-Savosta PM- kilpailuissa nähdään hiihtäjät: