Vuokatin piirileirillä 34 innokasta nuorta

27.11.2007


Pohjois-Savon Hiihto ry järjesti tänä vuonna neljä piirileiriä, joista Vuokatin lumileiri oli viimeinen. Tänä vuonna kokeiluluonteisesti leireille oli "vapaa pääsy" eli edellisen kauden kilpailumenestystä ei huomioitu. Ensi vuoden leiripaikat ja valintakriteerit leiritoimintaan ovat suunnitteilla.

Vuokatin lumileiri pidettiin vaihtelevissa olosuhteissa Vuokatin urheiluopistolla 22.-25.11.2007. Leirin vahvuus oli 34 innokasta nuorta hiihtäjää maakunnan seuroista. 
Leirillä oli harjoituksia vetämässä Mika Venäläinen, Riikka Sirviö ja Heikki Ukkola. Apuvalmentajina toimivat Arto Heiskanen ja Marja Räsänen.

Vuokatin leiriohjelma oli todella monipuolinen.
Leiriläiset oli jaettu kahteen ryhmään ikä- ja taitotaso huomioiden.
Leirillä hiihdettiin molempia hiihtotyylejä ja tekniikka tuli tutuksi hiihtoharjoitusten lomassa. Iltatreeneissä Vuokattihalli oli käytössä sählymatsissa ja palloiluhallissa Riikka piti jumppapalloharjoituksen kaikille ikäryhmille. Lisäksi yhtenä iltana palloiluhallissa Mika piti isommille lihaskuntoharjoituksia ja pienemmät olivat Heikin loppuvenyttelyssä mukana. Vuokatin leiriohjelmaan kuului myös uimahallissa käynti, jolloin uinnin ohessa Riikka ohjasi leiriläisille vesijumppaa ja leirivetäjille vesijuoksun alkeita. Leiriohjelmaan kuului leikkimielinen sprinttihiihtokilpailu. Vapaa-aikaakaan ei unohdettu ja leiriläisten ystävyyssuhteet vankistuivat.

KIITOS KAIKILLE LEIRILÄISLLE JA VALMENTAJILLE!
Onnea tulevan talven koitoksiin!