Sykettä Hyvään Seuraan käynnissä

6.9.2007


Niina Markkanen
Niina Markkanen
Hyvä Seura- tilaisuus Siilinjärvellä 4.9.2007
Hyvä Seura- tilaisuus Siilinjärvellä 4.9.2007
Hyvä Seura- tilaisuus Iisalmessa 11.9.2007
Hyvä Seura- tilaisuus Iisalmessa 11.9.2007

Pohjois Savon urheiluseurojen kehittämisprojekti Sykettä Hyvään Seuraan on hyvässä vauhdissa. 13 innokasta seuraa otti seurakehittäjä Niina Markkanen tarjoaman Hyvä Seura- kutsun vastaan ja lähti avoimin mielin kehittämään omaa seuratoimintaa.

Sykettä Hyvään Seuraan sai hiihdon puolella lähtölaukauksen keväällä 2007 Pohjois- Savon Hiihto ry kokouksessa. 

Pohjois- Savon urheiluseurojen kehittämisprojekti sai jatkoa, kun seurakehittäjä Niina Markkanen kutsui mukaan 20 seuraa, joista 13 otti kutsun vastaan. Jotkut seurat ovat mukana monen jaoston voimalla, valtaosa seuroista haluaa kehittää hiihtotoimintaa . 

Hiihtoseurojen 1. yhteinen alkutapaaminen pidettiin Siilinjärvellä 4.9.2007, jonne kutsun oli saanut kolme seuraa: Siilinjärven Hiihtoseura, Vuorelan Kunto ja Riistaveden Urheilijat.
Mukana hiihtoseurojen kehittämisprojektissa on myös PHS, Karttulan Urheilijat, Suonenjoen Vasama ja Leppävirran Viri, joiden alkutapaamiset on järjestetty eri aikana.
2. alkutapaaminen järjestetään Iisalmessa 11.9.2007, jolloin mukana ovat Iisalmen Visa, Sonkajärven Pahka, Vieremän Koitto, Lapinlahden Veto ja Kiuruveden Teräs.

Siilinjärvellä olevan tilaisuuden aikana seurakehittäjä Niina Markkanen kertoi millaisia mahdollisuuksia seuroilla on kehittää omaa toimintaansa, seurojen omia valintoja kuunnellen.

Hyvä Seura hankkeella pyritään innostamaan Pohjois- Savon Hiihtoa, lisäksi projekti tähtää helpottamaan alueen hiihtoseurojen toimintaa.
Kehittämistoimia ovat mm. oman seuran analyysi, joka toteutetaan nettipohjaisena. Analyysia seuraa raportti- ilta, jossa oman seuran analyysi tulokset julkistetaan seurakehittäjän toimesta.
Seuroille on suunnitteilla yhteinen valmennuspäivä, jonka ajankohta olisi 24.11.2007. Valmennuspäivä on tarkoitus pitää Kuopiossa ja se sisältää sekä käytännön harjoituksia että koulutusosion ravitsemuksesta.
Lisäksi Pohjois- Savon Liikunta järjestää SLU mallin mukaista toimihenkilökoulutusta ja muu koulutus esim. järjestyksenvalvojakurssin.