70- vuotias Riistaveden Urheilijat- lasten- ja nuorten asialla

6.11.2007

Mikko-Pekka Kuokkanen
" Hyvän nuorisotyön ja valmennuksen esimerkki ".
Mikko-Pekka Kuokkanen " Hyvän nuorisotyön ja valmennuksen esimerkki ".

Viime vuosina erityisesti vahvaa nuorisotyötä maastohiihdossa tehnyt Riistaveden Urheilijat juhli lauantaina 70-vuotista taivaltaan. Hiihtoliiton puolesta tervehdyksen juhlivalle seuralle toi maastohiihtovaliokunnan puheenjohtaja Kari Virranta.

Virranta kiitti seuraa erityisesti hyvästä ja arvokkaasta nuorisotyöstä vuosikymmenten ajan.  
Virrannan mielestä ”Seura-avustukset pitäisi olla kunnollisella tasolla, seurojen ohjaus- ja valmennustyötä pitää pystyä tukemaan myös taloudellisesti”, mutta samalla Virranta korosti, ettei seurojen toiminta kuitenkaan ratkea ulkopuolelta tulevan tuen turvin.

”Seuroille voidaan osoittaa taloudellisia resursseja ja homma ei muutu miksikään. Tarvitaan sielun paloa ja intohimoa urheiluun. Seurojen toiminta voi jatkua ja olla vireää vain ja ainoastaan innostuneiden ihmisten myötä.”

Arvostusta ammattilaiselle

Virranta muistutti, että monissa lajeissa ollaan valmiita panostamaan vuositasolla useita tuhansia euroja lasten valmennustoimintaan. Tämän hän toivoo yleistyvän myös nuorten kilpahiihdossa.

”Lasten vanhempien ja seurojen tulee olla valmiita maksamaan valmentajille palkkioita jossakin muodossa”, Virranta kaavailee ja lisäsi, että palkkioiden suuruudesta ja muodosta Hiihtoliitto tulee antamaan seuroille suosituksen lähiaikoina.

”Ammattilainen on ammattilainen myös valmentamisessa”, Virranta muistutti.