Kerttu Niskanen N20-sarjan sprinttimestariksi, Leppävirran Virin tytöt N18- sarjan viestivoittoon

11.3.2007

Leppävirran Virin tyttöjen mitalijuhla

Nuorten SM-hiihdot kilpailtiin 9. - 11.3.2007 Kontiolahdella. Perjantaina kilpailtiin perinteisen sprintti, lauantaina oli ohjelmassa viestit ( 1P+2V ) ja sunnuntaina vapaan yhteislähdöt sarjoittain. Kultamitalien lisäksi pohjoissavolaiset urheilijat saalistivat himmeämpiä mitaleita.

Vieremän Koiton Kerttu Niskanen viimeisteli kuntoaan maanantaina alkavia nuorten MM-kilpailuja varten hiihtämällä perinteisen sprintin N20-sarjan ylivoimaiseksi suomenmestariksi.
Sprintin N20 B-finaalin voitti Iisalmen Visan Karoliina Mäyrä.

Lauantaina Leppävirran Virin tytöt Sanna Markkanen, Katri Mikander ja Tanja Kauppinen sarjassa N18 sivakoivat selvällä erolla SM-kultaa.
Sonkajärven Pahkan tyttöjen sijoitus N18-sarja viestissä oli 15.

Sarjassa M20 nähtiin myös pohjoissavolainen joukkue mitalikolmikossa, kun
Riistaveden Urheilijat nappasi SM-hopeaa.

N20- sarjassa Vieremän Koitto oli 7.
M18- sarjassa Puijon Hiihtoseuran sijoitus oli 17.

15 km N17- sarjassa Leppävirran Virin Sanna Markkanen otti SM-hopeaa.
Samassa sarjassa muut pohjoissavolaiset sijoitukset olivat:
17. Ukkonen Mari Riistaveden Urheilijat
30. Nissinen Emmi Vieremän Koitto

Sarjassa N18 15 km Siilinjärven Hiihtoseuran Saila Salmelan sijoitus oli 9.
Päivi Roivainen Lapinlahden Vedosta oli 18.

N20- sarja hiihti 20 km. Paras pohjoissavolainen sijoitus oli Suonenjoen Vasaman Mirva Purkusen neljäs sija.
Muut sijoitukset:
6. Hartikainen Tiina Nilsiän Nujakka
16. Säisä Jonna Vieremän Koitto
20. Mäyrä Karoliina Iisalmen Visa

M17- sarja hiihti 20 km. Sarjassa ei nähty nuorten miesten sijoituksia kymppisakkiin, mutta hyvä pohjoissavolainen edustus.
Sijoitukset:
22. Raatikainen Antti Maaningan Mahti
25. Havukainen Heikki Leppävirran Urheilijat
38. Julkunen Marko Riistaveden Urheilijat
43. Partanen Antti Iisalmen Visa

Myös sarjassa M20 matkana oli 20 km. Vieremän Koiton Johannes Siponen hiihti lähimmäksi mitalisijoja, sijoitus 4. Lapinlahden Vedon Joni Partanen oli 25.

M20- sarja hiihti 30km. Myöskään tässä sarjassa ei kärkikymmenikköön tänä vuonna mahtunut pohjoissavolaisia mieshiihtäjiä.