Kerttu Niskanen nuorten takaa-ajon mestariksi!

21.1.2007

Kerttu Niskanen

Valkeakosken SM-kisoissa N 20 takaa-ajokilpailun 5 km (P) + 5 km (V) voittajaksi sivakoi Vieremän Koiton Kerttu Niskanen. Viikonlopun aikana Valkeakoskella nähtiin myös muita pohjoissavolaisia hiihtäjiä.

Naisten N 20 hiihdossa mitalikolmikko erottui selvästi muista.
Kerttu Niskanen vei voiton 1,7 sekunnin erolla ennen Kangasalan Kisan Satu Annilaa. Kolmanneksi sijoittui Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen.
Neljänneksi tullut Tiina Taskinen Joensuun Katajasta hävisi Niskaselle 54,9 sekuntia.
Mirva Purkunen Suonenjoen Vasamasta sijoittui kärkikymmenikköön, sijoituksena oli kahdeksas sija.
Vieremän Koiton Jonna Säisä oli 32.

M 20 miehet hiihtivät takaa-ajokilpailun 10 km (P) + 10 km (V).
Ylivoimaiseksi voittajaksi hiihti Vuokatti Ski Team Kainuun Martti Jylhä.
Tuomas Siponen Vieremän Koitosta sijoittui seitsemänneksi, ero voittajaan 2.22,4. Kärkikymmenikköön mahtui myös toinen pohjoissavolainen, Mikko-Pekka Kuokkanen Riistaveden Urheilijoista. Mikko-Pekan sijoitus oli yhdeksäs.
Nuorten PM-joukkueeseen valittu Johannes Siponen Vieremän Koitosta oli 11.
Riistaveden Urheilijoiden Juuso Voutilaisen sijoitus oli 51.

Valkeakoskella kisailtiin myös yleisen sarjan takaa-ajon SM-mitaleista.
N takaa-ajo 7,5 km (P) + 7,5 km (V) voittajaksi hiihti Pirjo Manninen Ounasvaaran Hiihtoseurasta.
Iisalmen Visan Eveliina Mäyrä sijoittui 15.
Miehet kilpailivat takaa-ajon SM-mitaleista 15 km (P) + 15 km (V). Voittajaksi hiihti Vuokatti Ski Teamin Sami Jauhojärvi.
Esä Seppä Iisalmen Visasta oli 41.

Lauantain SM-viesteihin Pohjois-Savosta oli saatu edustus sekä naisten että miesten viestijoukkueisiin.
Iisalmen Visan naisjoukkue kokoonpanolla Kirsi Roivainen, Karoliina Mäyrä ja Eveliina Mäyrä sijoittuivat 28.
Naisten viestin voitajajoukkue oli Ounasvaaran Hiihtoseura.
Miesten viestissä Iisalmen Visa sijoittui 19. Joukkueessa hiihtivät Esa Seppä, Timo Rissanen, Kalle Kauppinen ja Dmitri Remshu.
Puijon Hiihtoseuran joukkue Sami Hämäläinen, Antti Hyttinen, Jussi Rossi ja Teemu Lemmettylä sijoitus oli 34.
Miesten viestissä voittajajoukkue oli Vuokatti Ski Team.