Ajankohtaista

Vieremältä lähtöisin oleva Iivo Niskanen saavutti asettamansa tavoitteen voittamalla historiallisesti 50 kilometrin perinteisen tyylin yhteislähtökilpailun olympiakultaa upealla esityksellä Etelä-Korean Pyeongchangissa. Kerttu Niskanen saavutti myös hyviä sijoituksia muun muassa naisten vastaavalla 30 kilometrin matkalla ja Perttu Hyvärinen oli muun muassa avaamassa miesten viestijoukkuetta neljännelle sijalle.
Pohjois-Savon Nuorisocupia 2018 on kilpailtu alkutalvesta perinteisellä tyylillä Puijolla tammikuussa ja Suonenjoella helmikuussa. Kaksi viimeisintä osakilpailu kisaillaan vapaalla tyylillä Rautavaaralla ja Puijolla - vielä ennättää hyvin mukaan kokeilemaan omia hiihtotaitoja lumisen talven jälkeen!
Pohjois-Savosta Suomen Olympiajoukkueeseen maastohiihdon edustajaksi on valittu odotetusti Kerttu ja Iivo Niskanen sekä viimeisten näyttöjen perusteella myös Perttu Hyvärinen. Savolainen hiihtoväki toivottaa onnea ja menestystä Korean laduille.
Pohjoissavolainen hiihtoväki pääsee seuraamaan 17-20-vuotiaiden Sm-kilpailuja kolmena päivänä 5-7.1.2018. Kilpailut toimivat samalla myös nuorten Sveitsin Maailmanmestaruuskilpailujen ja Vuokatin Pohjoismaidenmestaruuskilpailujen katsastuskilpailuna. Joulukuun lumisateet ovat luoneet kilpailuille erinomaiset mahdollisuudet käyttää Paloisvuoren uusittuja kansainvälisen tason latupohjia.
Pohjois-Savon kaksi suurta hiihtotapahtumaa hiihdetään Ylä-Savossa helmikuussa: perinteinen maakuntaviesti Vieremällä sunnuntaina 18.2.2018 ja koululaisten maakuntaviesti Sonkajärvellä tiistaina 27.2.2018. Hyvän lumitalven myötä kaikki hiihtäjät haastetaan mukaan kokoamaan joukkueita viesteihin!
Kuhmon Hopeasomman loppukilpailun arvontaryhmän tarkkailukilpailut ovat 3.2. Nuorisocupin osakilpailu Suonenjoella ja 17.2. Piirinmestaruuskilpailut Vieremällä. Tampereen piiriviestiin 9.3. pyritään kokoamaan joukkue 14-16-vuotiaista tytöistä ja pojista myös Pohjois-Savosta
Piirin hiihtäjien toivomuksesta järjestettiin piirin sprinttiharjoitus vapaalla tyylillä Lapinlahdella lauantaina, kun Kallen Fis-kilpailut jouduttiin perumaan aikaisemmin. Sprinttiharjoituksessa hiihdettiin aika-ajot sekä kaksi erä hiihtoa kaikille hiihtäjille harjoituksena, joiden perusteella saatiin muodostettua lopputulokset.
Pohjois-Savon Nuorisocupia hiihdetään jälleen tulevana talvena neljässä osakilpailussa: 13.1. Puijo perinteinen, 3.2. Suonenjoki perinteinen, 17.3. Rautavaara vapaa ja 25.3. Puijo vapaa. Tulosten ratkettua kokonaiskilpailun palkinnot jaetaan perinteisesti piirin kevätparlamentissa huhtikuussa.
Pohjois-Savon piirin alueen kilpailujen TD tehtävät lista on päivitetty. Listaa päivitetään sitä mukaan kuin kansallisia tai piirikunnallisia kilpailuja tulee kalenteriin.
Piirileiritys 2017 (19.11.2017)
RSS ATOM