Ajankohtaista

Pohjois-Savon Hiihto ry valmennusryhmät ovat TIIMI,KULTASOMPA JA NUORET ja HOPEASOMPA.Tiimiläiset ovat piirin ns. projektiryhmä, joka käsittää noin 18-25v. nuoria aikuisia. Tiimivetäjänä toimii Mika Venäläinen. Kultasompaikäiset ovat kaudella 08-09 hiihtävät 18- sarjalaiset. Nuoret eli tehosompa kattaa ikäluokat 19-22v. KS/ nuorten ryhmän vetäjänä toimii Riikka Sirviö. Pohjois-Savon Hiihto ry Hopeasompa ryhmä kaudella 08-09 koostuu v. 1993-1995 syntyneistä tytöistä ja pojista. Hopeasomparyhmän vetäjänä toimii Heikki Ukkola. KS/nuoret ja HS- valmennusryhmiin hakeminen käynnistyi 21.4.2008. Hakuaikaa oli 11.5.2008 asti. Hakemuksia tuli runsaasti. KS/nuoret ja HS- valmennusryhmiin valitut on julkaistu 18.5.2008. Ensimmäisen leirin ohjelma ja leirikutsu tulee nettisivuille 19.5. päivän aikana.
Pohjois-Savon Hiihto ry kevätparlamentti pidettiin 15.5.2008 klo 18.30 Hotelli Iso-Valkeinen, Kuopiossa. Perinteisen kokouskulun ja tilinpäätöksen ohessa tilaisuudessa Hiihtoliiton edustajana paikalla ollut JARI PIIRAINEN käytti puheenvuoron ja kertoi mm. Hiihtoliiton taloudesta ja Lahti 2013- hankkeesta. Tilaisuudessa palkittiin myös hyvin menestyneitä pohjoissavolaisia hiihtäjiä, viestijoukkueita ja mäkihyppääjiä. Lisäksi kokousväki kuuli Pohjois-Savon Hiihto ry Tiimi- ryhmän kuulumisia, Hiihtoliiton valmentajapankin toiminnasta ja Pohjois-Savon Urheiluakatemiasta.
Kaudelle 08-09 Pohjola-ryhmään tulee Pohjois-Savosta poikkeuksellisen runsas edustus. Paikkansa Pohjola- ryhmään ovat lunastaneet seuraavat hiihtäjät: Iivo Niskanen Vieremän Koitto, Olli Partanen Karttulan Urheilijat, Perttu Hyvärinen Riistaveden Urheilijat, Jesse Ukkola Siilinjärven Hiihtoseura, Vili Vajanto Puijon Hiihtoseura, Tanja Kauppinen Leppävirran Viri ja Marjaana Pitkänen Puijon Hiihtoseura. ONNITTELUT KAIKILLE!
Pohjois-Savon Liikunnan seurakehittäjä Niina Markkanen on ideoinut hiihtoväen käyttöön valmennusvirikepäivät. Hiihdon Valmennusvirikepäivä 4 pidettiin Kuopiossa ke 14.5.2008 klo 17-20, teemana testaaminen. Valmennusvirikepäivä 5 pidetään 19.8.2008 Siilinjärven Patakukkuloilla, teemana virikkeellinen sauvarinneharjoitus. Ilmoittautuminen valmennusvirikepäivä 5 on alkanut.
Pohjois-Savon Hiihto ry tavoitteena oli järjestää II- tason valmentajakoulutusta keväällä 2008. Koulutukseen tuli ennakkoilmoittautumisia liian vähän, joten koulutus joudutaan perumaan.
Nyt Valmennusvirikepäivä 4, ke 14.5.2008 klo 17-20, kutsuu Teitä arvoisa ja energinen hiihtoväki! Virikepäivän teemana on testaaminen. Tällä hetkellä kolme paikkaa vapaana.
Puijon Laturetki hiihdetään lauantaina 18 kilometrin maastoreitillä. Perjantain tilaisuus peruttu.
Nuoret hiihtäjät olivat kokoontuneet viikonlopuksi Lapinlahdelle, jossa kilpailtiin valtakunnallisista Hopeasompamestaruuksista. Haminamäellä pohjoissavolaiset saivat aihetta riemuun, kun omaan piiriin saatiin kultamitali. Siilinjärven Hiihtoseuran Johanna Ukkola hiihti ylivoimaiseen Hopeasompamestaruuteen naisten 15- vuotiaiden viiden kilometrin perinteisessä kilpailussa.
Maastohiihdon Hopeasompa-loppukilpailun yhteydessä perjantaina 7.3. heti joukkueen johtajien kokouksen jälkeen pidetään samassa tilassa hopeasompanuorten harjoittelusta ja valmennuksen ohjelmoinnista luento. Tilaisuuden kesto on n. 45 min. Luennoitsijoina ovat ST1 valmentaja Mikko Virtanen ja Pohjola-ryhmän valmentaja Ilkka Jarva. Tilaisuus on tarkoitettu nuorten valmentajille, lasten vanhemmille ja tietysti myös itse nuorille. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Jämijärvellä taisteltiin 1. -2.3. nuorten viesti- ja pitkän matkan henkilökohtaisista mestaruuksista. Pohjois-Savoon tuli kolme viestimitalia ja henkilökohtaisilla matkoilla saaliina oli kuusi mitalia. Tytöt olivat pääosassa, koska sekä viestit että henkilökohtaiset matkat mukaanlukien tytöt saalistivat yhteensä seitsemän mitalia. Ylivoimaisin suoritus nähtiin Vieremän Koiton Kerttu Niskasen toimesta, kun perinteisen 20 km matkalla voittomarginaali oli 5 min. 13,2 sekuntia seuraavaan.
RSS ATOM