Ajankohtaista

Suonenjoen piiripäivän ohjelma on tarkentunut ja ilmoittautuminen Jarkolle keskiviikkoon 23.5.2018 mennessä.
Leppävirralla järjestetään v. 2004-2010 syntyneille sporttileiri, jossa yhtenä lajina myös maastohiihto. Hiihtotunneli käytössä ja kaikkea muuta mukavaa leiriohjelmaa lisänä. Maastohiihdon leirivalmentajana toimivat Jenni Kortelainen ja Reetta Nenonen. Tutustu esitteeseen ja ilmoittaudu mukaan!
Keskiviikkona järjestettiin Pohjois-Savon Hiihdon kevätparlamentti Savon Voiman tiloissa Toivalassa, jossa liikuntaneuvos ja valmentajalegenda Immo Kuutsa piti satapäiselle hiihtokansalle innostavan puheen. Parlamentissa jaettiin myös nuorisocupin kokonaiskilpailun palkinnot, muistettiin menestyksekästä piiriviestijoukkuetta ja palkittiin stipendein piirin Hopeasompa ja Suomenmestaruusmitalistit. Tilaisuudessa suunnattiin katseita myös tulevaan harjoituskauteen ja tilaisuuden päätteeksi järjestettiin myös piirin kevätkokous.
Harjoituskauden alkuun on saatu rakennettua myös vuoden 2018 piirileirityksen ja piirileiripäivien runko. Ilmoittautuminen kahdelle ensimmäiselle leirille 27.5. mennessä. Lisätietoja piirivalmentajilta.
Piirin kevätparlamentti järjestetään Toivalassa Savon Voiman tiloissa keskiviikkona 9.5.2018 klo 18. Tapahtumassa muistetaan arvokilpailuissa menestyneitä piirin urheilijoita ja jaetaan nuorisocupin kokonaiskilpailun palkinnot sekä suunnataan katseita myös tulevaan harjoitus- ja kilpailukauteen. Tarjoilun järjestelemiseksi muista ilmoittautua tapahtumaan ohjeen mukaisesti 5.5.2018 mennessä.
Tänä vuonna Pohjois-Savon Nuorisocupin päätösosakilpailuna kisailtiin sähäkkä vapaan tyylin skicrosskilpailu, jossa aika-ajon perusteella ratkesi finaalin lähtöpaikka paririvin formulalähtöön. Skicross vaatii sekä nopeutta että taitoa, mikä on erinomainen tapa kehittää nuorten hiihtotaito-ominaisuuksia. Viimeinen osakilpailu ratkaisi lopulta nuorisocupin kokonaispisteet, joiden perusteella jaetaan kokonaiskilpailun palkinnot myöhemmin huhtikuussa.
Pohjois-Savon Hiihdon Piiriviestijoukkue hiihti historiallisesti kolmannelle sijalle Tampereella. Piiriviestijoukkueessa hiihtivät Jalmari Berqvist, Noora Mäkäräinen, Eemil Juntunen, Anni Föhr, Erno Ruuskanen ja Veera Säisä sekä joukkueenjohtajana Ari Kuosmanen. Onnittelut joukkueelle ja liukkaita suksia myös tuleville vuosille.
Vieremältä lähtöisin oleva Iivo Niskanen saavutti asettamansa tavoitteen voittamalla historiallisesti 50 kilometrin perinteisen tyylin yhteislähtökilpailun olympiakultaa upealla esityksellä Etelä-Korean Pyeongchangissa. Kerttu Niskanen saavutti myös hyviä sijoituksia muun muassa naisten vastaavalla 30 kilometrin matkalla ja Perttu Hyvärinen oli muun muassa avaamassa miesten viestijoukkuetta neljännelle sijalle.
Pohjois-Savon Nuorisocupia 2018 on kilpailtu alkutalvesta perinteisellä tyylillä Puijolla tammikuussa ja Suonenjoella helmikuussa. Kaksi viimeisintä osakilpailu kisaillaan vapaalla tyylillä Rautavaaralla ja Puijolla - vielä ennättää hyvin mukaan kokeilemaan omia hiihtotaitoja lumisen talven jälkeen!
Pohjois-Savosta Suomen Olympiajoukkueeseen maastohiihdon edustajaksi on valittu odotetusti Kerttu ja Iivo Niskanen sekä viimeisten näyttöjen perusteella myös Perttu Hyvärinen. Savolainen hiihtoväki toivottaa onnea ja menestystä Korean laduille.
RSS ATOM