Ajankohtaista

Valmennusvirikepäivä 5 EI OLE 19.8.2008 vaan UUSI AJANKOHTA on tiistai 2.9.2008 klo 17.30-20.00. Ilmoittautuminen päättyy ke 27.8. klo 16. Nyt ilmoittautumaan ja Te alkuperäiseen päivään ilmoittautuneet vahvistakaa osallistumisenne.
Muutosten tuulet puhaltavat Pohjois-Savon Hiihto ry kilpailurintamalla. Uutuus kaudelle 08-09 on Intersport Megastore ja Forte Sport cupit yhdistyminen. Tuloksena on syntynyt POHJOIS-SAVON NUORISOCUP. Cup käsittää neljä osakilpailua piirin alueella. Sarjoja on 8-20v. Pohjois-Savon nuorisocup sponsorit ovat Kesport Leppävirta, Intersport Kuopio ja Forte Sport Lapinlahti.
Suomen Hiihtoliiton maastohiihtovaliokunta on puhelinkokouksessaan torstaina valinnut kaudelle 2008-09 nuorten St1 –valmennusryhmään 12 hiihtäjää. Pohjois-Savosta ryhmään on valittu Perttu Hyvärinen Riistaveden Urheilijat, Marjaana Pitkänen Puijon Hiihtoseura ja Tanja Kauppinen Leppävirran Viri. Kaikki pohjoissavolaiset nuoret lupaukset pääsevät ensi kautena ikänsä puolesta kilpailemaan vielä 18-vuoden sarjassa. ONNITTELUT!
Puhtaasti paras -ohjelma kunnioittaa puhtaita urheilijoita ja reilun pelin arvoja. Se kannustaa huippu-urheilijoita ja nuoria aktiiviurheilijoita puhtaaseen urheiluun. Ohjelman takana ovat ADT, Fazer-konserni ja Opetusministeriö.
Hiihtoliiton ja Elixirin yhteistyösopimus konkretisoitui, kun Suuri Suomalainen hiihtokoulu alkoi www.elixir.fi -palvelussa 16.5.2008. Tule mukaan ja rekisteröidy palvelujen käyttäjäksi. Vuoden käyttösopimus palveluun nyt erikoishintaan toukokuun loppuun 2008 saakka.
Pohjois-Savon Hiihto ry valmennusryhmät ovat TIIMI,KULTASOMPA JA NUORET ja HOPEASOMPA.Tiimiläiset ovat piirin ns. projektiryhmä, joka käsittää noin 18-25v. nuoria aikuisia. Tiimivetäjänä toimii Mika Venäläinen. Kultasompaikäiset ovat kaudella 08-09 hiihtävät 18- sarjalaiset. Nuoret eli tehosompa kattaa ikäluokat 19-22v. KS/ nuorten ryhmän vetäjänä toimii Riikka Sirviö. Pohjois-Savon Hiihto ry Hopeasompa ryhmä kaudella 08-09 koostuu v. 1993-1995 syntyneistä tytöistä ja pojista. Hopeasomparyhmän vetäjänä toimii Heikki Ukkola. KS/nuoret ja HS- valmennusryhmiin hakeminen käynnistyi 21.4.2008. Hakuaikaa oli 11.5.2008 asti. Hakemuksia tuli runsaasti. KS/nuoret ja HS- valmennusryhmiin valitut on julkaistu 18.5.2008. Ensimmäisen leirin ohjelma ja leirikutsu tulee nettisivuille 19.5. päivän aikana.
Pohjois-Savon Hiihto ry kevätparlamentti pidettiin 15.5.2008 klo 18.30 Hotelli Iso-Valkeinen, Kuopiossa. Perinteisen kokouskulun ja tilinpäätöksen ohessa tilaisuudessa Hiihtoliiton edustajana paikalla ollut JARI PIIRAINEN käytti puheenvuoron ja kertoi mm. Hiihtoliiton taloudesta ja Lahti 2013- hankkeesta. Tilaisuudessa palkittiin myös hyvin menestyneitä pohjoissavolaisia hiihtäjiä, viestijoukkueita ja mäkihyppääjiä. Lisäksi kokousväki kuuli Pohjois-Savon Hiihto ry Tiimi- ryhmän kuulumisia, Hiihtoliiton valmentajapankin toiminnasta ja Pohjois-Savon Urheiluakatemiasta.
Kaudelle 08-09 Pohjola-ryhmään tulee Pohjois-Savosta poikkeuksellisen runsas edustus. Paikkansa Pohjola- ryhmään ovat lunastaneet seuraavat hiihtäjät: Iivo Niskanen Vieremän Koitto, Olli Partanen Karttulan Urheilijat, Perttu Hyvärinen Riistaveden Urheilijat, Jesse Ukkola Siilinjärven Hiihtoseura, Vili Vajanto Puijon Hiihtoseura, Tanja Kauppinen Leppävirran Viri ja Marjaana Pitkänen Puijon Hiihtoseura. ONNITTELUT KAIKILLE!
Pohjois-Savon Liikunnan seurakehittäjä Niina Markkanen on ideoinut hiihtoväen käyttöön valmennusvirikepäivät. Hiihdon Valmennusvirikepäivä 4 pidettiin Kuopiossa ke 14.5.2008 klo 17-20, teemana testaaminen. Valmennusvirikepäivä 5 pidetään 19.8.2008 Siilinjärven Patakukkuloilla, teemana virikkeellinen sauvarinneharjoitus. Ilmoittautuminen valmennusvirikepäivä 5 on alkanut.
Pohjois-Savon Hiihto ry tavoitteena oli järjestää II- tason valmentajakoulutusta keväällä 2008. Koulutukseen tuli ennakkoilmoittautumisia liian vähän, joten koulutus joudutaan perumaan.
RSS ATOM