Ajankohtaista

Trondheimin perinteisen hiihtotavan 30 kilometrin matka oli Vieremän Koiton Kerttu Niskasen kuudes MC- osakilpailu. Vieremäläinen hiihtäjätär oli hiihtoonsa ja suksiinsa varsin tyytyväinen ja syystäkin. Kilpailun voittoon hiihti Slovenian Petra Majdic, jolle Niskanen hävisi vain +1.02,8. Niskasen sijoitus lauantain kilpailussa oli 12. Edellisenä päivänä perinteisen sprintissä Niskanen oli 14. Trondheimissa saavutetut maailman cupin pisteet ovat Niskasen uran ensimmäiset.
Siilinjärven Hiihtoseuran Johanna Ukkola hiihti henkilökohtaiseen suomenmestaruuteen sarjassa N16. Muita pohjoissavolaisia mitalisteja olivat Maaningan Mahdin Aleksi Husso M13 ja Puijon Hiihtoseuran Elsa Airaksinen N15. Maaningan Mahdin tyttötrio Viivi Kuosmanen, Roosa Räsänen ja Mira Haapalainen saavuttivat viestikultaa sarjassa N14.
Nuorten SM-hiihdot kisailtiin 28.2. - 1.3.2009 Ylitornion Ainiovaaralla. Lauantaina kilpailitiin viesteissä ja sunnuntaina pitkien matkojen henkilökohtaisilla matkoilla. Pohjois-Savo saalisti kaksi viestimitalia ja kaksi henkilökohtaista.
Tiedot vuoden 2009 I, II- ja III-tasojen valmentajakoulutuksista löytyvät Pohjois-Savon Hiihto nettisivuilta.
Vieremän Koiton Marjaana Pitkänen voitti kultaa tyttöjen perinteisellä vitosella ja oli vapaan kisan neljäs. Riistaveden Urheilijoiden Perttu Hyvärisen pronssi poikien 7,5 kilometrin perinteisen kisassa kirkastui vapaan kympin kultamitaliin.
Valtakunnallinen Hopeasompa 2009 pidetään Teuvalla 7. - 8.3.2009. Pohjois-Savon Hiihto ry Teuvalle valitut hiihtäjät ja viestijoukkueet on nimetty.
Pohjois-Savon Liikunnan monipuolinen koulutustarjonta saa jatkoa, kun valmennusvirikepäivä 8 ja supertriplan kurssi starttaavat.
Rokuan SM- kilpailujen jälkeen Hiihtoliitto julkisti valinnat vuoden 2009 nuorten arvokilpailuihin. Pohjoissavolaisia hiihtäjiä pääsi arvokilpailumittelöihin mukaan runsas joukko. Päällimmäisenä sekä nuorten MM- että EYOF- kisakoneeseen nousevat Rokuan SM-kilpailujen tuplamestarit Perttu Hyvärinen, Riistaveden Urheilijat ja Marjaana Pitkänen, Vieremän Koitto.
Kans. Leppävirran Urheilijoiden 80- vuotisjuhlahiihdot (V) 17.1.2009 siirretty. Uusi kilpailupäivä on 29.3.2009. Kilpailutoiminta/ Hiihtotapahtumat Pohjois-Savossa 08-09 sivulle on luotu oma alasivusto, johon päivitetään kaikki kilpailukalenterimuutokset.
RSS ATOM